Maikel Scheffers zeker van Paralympics: 'Toch altijd even spannend'

27 mei 2016 om 13:31
nl
Maikel Scheffers is officieel gekwalificeerd voor de Paralympics in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De rolstoeltennisser uit Dorst won de afgelopen maanden twee toernooien.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Scheffers was de sterkste in het Russische Sint-Petersburg en in het Italiaanse Rome. Vanwege die goede prestaties - en zijn plaats in de top van de wereldranglijst - is Scheffers nu definitief toegelaten tot de Paralympics. "Ik heb er nooit aan getwijfeld", reageert Scheffers. "Maar het is toch altijd even spannend."
'Drie dagen chagrijnig'Scheffers deed twee keer eerder mee aan de Paralympics, in 2008 en 2012. In Beijing veroverde hij brons. "Daar was ik super blij mee, want ik ging zonder verwachtingen daar naartoe."
In Londen aasde hij vervolgens op goud of zilver. "Maar toen verloor ik in de halve finale van de nummer één van de wereld en daarna ging het ook mis in de strijd om het brons. Voor mijn gevoel heb ik toen gefaald. Ik verloor de twee belangrijste wedstrijden in vier jaar tijd. Daar ben ik drie dagen chagrijnig van geweest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.