Drama voor Kruijswijk: wielrenner raakt roze trui kwijt na val in Giro

27 mei 2016 om 18:59 • Aangepast 21 november 2020 om 10:05
nl
De overwinning in de Giro d'Italia is ver weg voor Steven Kruijswijk. Hij viel vrijdag in de zware bergetappe, waarna hij even later compleet instortte. Hij verloor bijna vijf minuten tijd op ritwinnaar Vicenzo Nibali en staat nu derde in het klassement. "Ik heb het verkloot. Een stomme fout, het deed zo'n pijn."
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor
Wachten op privacy instellingen...

Kruijswijk reed in een afdaling tegen de sneeuwwand en vloog over kop. Hij zat snel weer op de fiets maar leek aangeslagen. Aanvankelijk leek hij zijn voorsprong van drie minuten in het klassement op Esteban Chaves te kunnen behouden, maar hij stortte in de laatste tien kilometer in. "Ik verlies hier de Giro", aldus een gebroken Kruijswijk.
Nieuwe leiderChaves is de nieuwe leider. Hij heeft bijna een minuut voorsprong op Nibali, die weer een paar tellen voor Kruijswijk staat in het klassement.
Vrijdag ging de Giro naar het dak van de Ronde. Via een 67 kilometer lange klim fietste het peloton naar 2744 meter hoogte. De etappe was 162 kilometer lang.
LiveblogOmroep Brabant stelde een liveblog samen waarin de etappe via tweets te volgen was. Het liveblog was ook te volgen in een groot scherm.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.