Let's talk about sex: inzamelingsactie gestart voor seksavonden - Omroep Brabant

Let's talk about sex: inzamelingsactie gestart voor seksavonden

27 mei 2016 om 16:18
nl
Al jaren zijn termen als aseksualiteit, pornoverslaving en bondage een taboe in Nederland. Praten over seks, dat is niet iets wat iedereen namelijk graag doet. Toch probeert een collectief van deskundigen het taboe voor eens en altijd te doorbreken. "Hoe verschillend we ook zijn, seksualiteit raakt ons allemaal."
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het Eindhovense collectief heet Firma Vruchtvlees en bestaat al enige tijd. Vorig jaar hield het collectief - dat bestaat uit experts op het gebied van seksualiteit, design, horeca, educatie en cultuur - vrijwillig de eerste praatsessies in Eindhoven.
Interesse en begrip kwekenHet doel? Praten over seks, en dan met name over de dingen die lekker zijn en dingen die minder gaan. Iedere avond startte met een film of documentaire. Daarna volgde een open gesprek met gastsprekers en het publiek. De avonden bleken succesvol en smaakten al snel naar meer.
"Door seksualiteit bespreekbaar te maken dragen we bij aan een cultuur waarin praten over seksualiteit normaal is. We helpen taboes te doorbreken, waardoor schaamte en vooroordelen plaatsmaken voor interesse en begrip", zo stelt Firma Vruchtvlees.
Geld nodig voor avondenEr is alleen één probleem. Hoewel de seksdeskundigen vrijwillig meewerken aan de sessies, zijn de avonden niet kosteloos, omdat ze bijvoorbeeld ruimte moeten huren. Daarom startte het collectief een inzamelingsactie. Op die manier kan publiek alsnog gratis naar binnen. "De drempel om je bloot te geven is misschien hoog genoeg."
De komende twee weken kunnen belangstellen doneren via de site van Voordekunst, een platform voor kunstprojecten. Firma Vruchtvlees mikt op een bedrag van 4600 euro, waarvan op moment van schrijven zo'n 1250 euro binnen is.
Eerder bijeenkomstEerder deze maand hield het collectief al een 'seksavond'. Daarvoor moest bij wijze van uitzondering wel worden betaald, omdat er nog geen geld was om alles te bekostigen.
De avond stond in het teken van 'het feest der liefde en seks'. Er werd onder meer stilgestaan bij de vraag of een monogame relatie wel een 'logische' vorm. Centraal stond de vraag of een monogame relatie wel handig is.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=1GnId5Kx1nc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.