Verdachte moord op Bart Hillen blijft vastzitten - Omroep Brabant

Verdachte moord op Bart Hillen blijft vastzitten

27 mei 2016 om 16:25
nl
De 40-jarige dakloze man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Bart Hillen (67), blijft voorlopig nog vastzitten. De rechter-commissaris heeft vrijdag in de rechtbank van Den Bosch besloten dat hij nog zeker twee weken in voorarrest moet blijven.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Volgens het Eindhovens Dagblad is de verdachte de zoon van Bart Hillen, maar de politie wil dat niet bevestigen. De verdachte werd woensdagochtend aangehouden op de Aalsterweg in Eindhoven, toen surveillerende agenten hem zagen rijden.
LEES OOK: 'Zoon verdacht van betrokkenheid bij moord op Bart Hillen'
Het lichaam van Hillen werd donderdag 19 mei gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. De politie was al naar de verdachte op zoek sinds ze het lichaam vonden.
Gevonden in de Zuid-WillemsvaartEen voorbijganger tipte de politie vorige week donderdag dat er iets in het kanaal aan de Rochadeweg dreef. Eerst leek het op een tas, maar later bleek het stoffelijk overschot, gewikkeld in een deken.
LEES OOK: Bloemen langs kanaal waarin Bart Hillen dood werd gevonden: 'Ik zal je nooit vergeten opa'
Met een kraan werd het pakket uit het water gehaald. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd gevonden, gaat de politie uit van een misdrijf.
25 man op onderzoekBart Hillen vertrok drie weken geleden vermoedelijk vanuit zijn woning in Helmond. Daarna werd er niets meer van hem vernomen. De politie doet met een team van 25 man onderzoek naar de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.