De ex-dakloze die daklozen helpt: rugzak vol spullen voor hen zonder dak

27 mei 2016 om 18:54
nl
De Bredase stichting Meer met Minder heeft een duidelijk doel: 25 dakloze Bredanaars voorzien van een goedgevulde, nuttige en stevige rugzak. En dat doel kan worden verwezenlijkt nu de stichting de benodigde 2500 euro heeft ingezameld. Dat wil niet zeggen dat extra geld niet meer welkom is: "Want tandenborstels verslijten en shampoo raakt op." Naast toiletartikelen, zitten in de City Bags ook sokken, ondergoed, een dekentje en een paraplu.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Hij weet hoe het is, wanneer je hele hebben en houden in een plastic zakje past. Voorzitter Arie Dirk Vooijs van de stichting Meer met Minder was twee jaar geleden zelf nog dakloos. Het was Susanne van Loo die hem hielp verandering te brengen in die situatie. En samen willen zij daklozen in Breda nu aan een 'City-Bag' helpen.
Susanne: "Het is echte een stevige backpack rugzak. Er zitten nuttige spullen in. En het ziet er ook heel anders uit dan een plastic zakje. We willen daarmee het beeld verbeteren dat mensen hebben van daklozen, dat er niet meer op ze neergekeken wordt."
Rugzakken vullenDe eerste 'City-Bag' is deze week uitgedeeld. De ontvanger vragen hoe 'ie bevalt was vrijdag onmogelijk, hij was niet bereikbaar. De komende tijd zullen de overige 24 rugzakken worden gevuld en uitgedeeld. Ondertussen kan via de crowd funding pagina BredaBreed nog tot 12 juni gedoneerd worden. "Daarna blijven we via onze eigen site inzamelen. Want we willen mensen van nieuwe spullen voor in de tas blijven voorzien. En elk seizoen vraagt ook weer om andere dingen, een muts in de winter bijvoorbeeld.
In Breda zijn 300 geregistreerde dak- en thuislozen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.