Video

Steven Kruijswijk gebroken na dramatische rit in Ronde van Italië: ‘Ik verlies hier de Giro’

27 mei 2016 om 19:46 • Aangepast 21 november 2020 om 10:04
nl
“Ik verlies hier gewoon de Giro.” Het is een even harde als realistische conclusie die Steven Kruijswijk vrijdag trok na de dramatisch verlopen 19e etappe in de Ronde van Italië.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De wielrenner uit Nuenen reed in een afdaling tegen een sneeuwwand en vloog over de kop. “Ik zat redelijk aan mijn limiet op de top. Ik wilde wat eten en drinken, volg de rest en maak een stuurfout”, aldus Kruijswijk over zijn valpartij.

Wachten op privacy instellingen...

Moraal gebroken“Op zich viel de valpartij mee, maar ik kreeg mijn fiets niet aan de gang. Dan verlies je de aansluiting en weet je dat het voorbij is. Ik voel mijn ribben, mijn rug, alles. Het moraal is dan ook gebroken.”
“Je weet dat je een voorsprong hebt en je probeert alles te blijven geven, maar mijn lichaam deed overal pijn. Ik verlies hier gewoon de Giro, dat is kut.” De renner is naar het ziekenhuis voor een medische controle.
Derde plekKruijswijk verloor bijna vijf minuten op ritwinnaar Vicenzo Nibali. Hij staat nu derde in het klassement. Esteban Chaves pakte de leiding in het klassement. Nibali staat tweede. Chaves over de valpartij van Kruijswijk: "Sorry vriend, dat is wielrennen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.