Met de Kerstman naar het eindexamengala in Valkenswaard

27 mei 2016 om 20:47
nl
Het traditionele eindexamengala van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard staat bekend om de prachtige bolides waarmee de leeringen naar school komen. Maar Bo Ceelen uit Heeze had wel een heel bijzonder vervoermiddel. Zij kwam vrijdagavond met een hondenslee naar school. Veertien Siberische huskies reden de scholiere naar Valkenswaard.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Luid applaus als de slee aankomt in Valkenswaard na een lange rit door de bossen. Eigenaar Marc van de Ven is voor de gelegenheid gekleed als kerstman. "De rit ging goed", zegt Van de Ven, "maar de honden zijn wel moe en hebben zichtbaar dorst door de warmte." Onderweg is af en toe ook gestopt voor een drinkpauze.
Marc van de Ven wilde zijn buurmeisje op een bijzondere manier naar het gala brengen. Bo heeft hem de afgelopen jaren geholpen met het trainen van de honden in de winter. En zo kon Marc iets terugdoen.[Tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/736229148289552384]
Veel bekijksHet gala trekt altijd veel bekijks. De mensen vergapen zich aan de luxe oldtimers en de leerlingen. De meiden in galajurk en de jongens meestal strak in het pak. Maar een slee met kerstman hadden ze nog niet eerder gezien in Valkenswaard.
VoorrangOmdat de honden door moesten lopen, kreeg de slee voorrang en liepen de honden over het fietspad de file van luxe wagens voorbij. Na een korte drinkpauze ging Marc terug naar Heeze.
Eindexamengala-vlogEn niet alleen in Valkenswaard hadden ze het naar hun zin. Een van Omroep Brabant's eigen eindexamenvloggers, Noortje de Vries, had vrijdag eveneens een gala. Hier zie je een vlog over haar avond:[youtube:body:https://youtu.be/X5CgiGkAvH4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.