Video

Dellie Rally: op de brommer door de provincie en frikandellen eten tot je erbij neervalt

28 mei 2016 om 16:49
nl
Zoveel mogelijk snacken en calorieën naar binnen werken. Dat is het doel van de Dellie Rally die zaterdag door Oost-Brabant trok. Vijftig vrienden uit De Mortel, met scooter en leren jack, bezochten vijf snackbars om zoveel mogelijk vet naar binnen te werken. Er worden snackbars aangedaan in Ysselstyn, Deurne, Mierlo, Veghel en Gemert
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Bier drinken kan niet als je moet rijden, dus werd het vet eten. Zo hebben we in ieder geval een 'vet' weekend, zegt organisator Tim van der Aa. Vorig jaar werd de Dellie Rally voor de eerste keer gehouden en het was zo'n succes dat zich dit jaar dubbel zoveel deelnemers hebben aangemeld.
Culinair hoogstandjeHet is duidelijk een mannending, want vrouwen komen er niet aan te pas bij de Dellie Rally. De jongemannen hebben vooral veel lol. Als iemand de zoveelste frikandel naar binnen werkt, grapt een ander: "Kijk eens wat een culinair hoogstandje."
Gemiddeld worden er tussen de twaalf en vijftien snacks per persoon naar binnen gewerkt tijdens de rally. En aan het einde van de dag is het nog niet voorbij. Zaterdagavond gaan de mannen aan het bier en dat sluiten ze weer af met een vette hap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.