Wat je deze week niet had mogen missen

28 mei 2016 om 22:21 • Aangepast 21 november 2020 om 10:02
nl
We hebben een veelbewogen week achter de rug. Bij de koffie spraken we onder meer over een heldin die een slapende vrouw redde, over hoe royaltydeskundige Marc van der Linden in zeven maanden tijd bijna zeventig kilo verloor en over die ene val. Want wat hadden we Steven Kruijswijk de overwinning in de Giro gegund! Een weekoverzicht in tweets en video's.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De week begon traditioneel met Bureau Brabant, het regionale opsporingsprogramma van de politie en Omroep Brabant. Deze aflevering stond onder andere in het teken van een flinke kerel die met een moker een juwelierszaak kort en klein sloeg. De politie zond het absurde tafereel uit.
Nat, natter, natstHet lijkt alweer ver weg, maar de week startte ook nat. In Dongen viel bijvoorbeeld in 24 uur tijd vijftig millimeter regen. Dat is, zogezegd, vijf emmers water per vierkante meter. Tja, en da's natuurlijk slecht weer voor al het jonge spul, zoals een boswachter zei.

Wachten op privacy instellingen...

F-35 in NederlandDeze week gaat ook de geschiedenisboeken in als de week waarin de F-35 in Nederland arriveerde. De eerste twee exemplaren landden maandagavond in Leeuwarden, wat tientallen spotters zagen gebeuren. Later volgden belevingsvluchten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Gevonden: urn met asWaar bij de koffie ook over werd gesproken trouwens, was het bizarre verhaal dat zich in Eindhoven afspeelde. Daar staat tussen de gevonden voorwerpen van de gemeente een urn met de as van een vrouw. Triest en ook een beetje luguber, vertelden de medewerkers van het depot.

Wachten op privacy instellingen...

De valDeze week gaat ook de boeken in als een dieptepunt voor 'onze' renner Steven Kruijswijk uit Nuenen. Het leek er even op dat hij de Giro d'Italia zou gaan winnen, maar toen kwam er die ene val. Hij reed in een afdaling tegen de sneeuwwand. "Ik verlies hier gewoon de Giro, dat is kut." Inmiddels is Kruijswijk van het podium geduikeld.

Wachten op privacy instellingen...

Gered na blikseminslagMet wie het beter ging was een mevrouw in Deurne. Zij werd door de 22-jarige Anouk Spoorenberg gewaarschuwd dat de bliksem was ingeslagen. "Ik liep echt helemaal te shaken, die knallen waren enorm en het vuur verspreidde zich supersnel."

Wachten op privacy instellingen...

Bijzonder vervoersmiddelDe werkweek werd afgesloten met het traditionele eindexamengala. Bij scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard was die dit jaar erg bijzonder. Eén van de leerlingen had een wel heel bijzonder vervoersmiddel: een hondenslee. Inderdaad, met liefst veertien Siberische huskies.

Wachten op privacy instellingen...

De kilo's vliegen erafEn oja, royaltydeskundige Marc van der Linden is 65 kilo afgevallen in zeven maanden tijd. Hoe dat zit? Dat leggen we hier voor je uit.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.