'Sowee, ik heb gewoon gewonnen', onze Cindy de Koning sleept titel Maestro Brainport in de wacht

29 mei 2016 om 02:20
nl
Presentatrice Cindy de Koning van Omroep Brabant heeft zaterdagavond de titel Maestro Brainport' in de wacht gesleept. Ze nam het op tegen onder anderen de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs en oud-profvoetballer Björn van der Doelen van PSV.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Cindy moest met de andere zes deelnemers proberen om het Philips Harmonie Orkest in toom te houden. Iedereen moest in het Eindhovense Muziekgebouw een ander muziekwerk dirigeren. De jury oordeelde daarna welke drie maestro's er door mochten naar de finale.
Moment for morricone'Onze' Cindy wist de eerste ronde te overleven, terwijl ze van tevoren nog erg zenuwachtig was. Ze kreeg van de jury onder andere te horen dat ze dirigeert met haar mimiek, oftewel haar gezichtsuitdrukking.
Met haar tweede muziekwerk, Moment for Morricone, wist ze de driekoppige jury definitief voor zich te winnen. "Sowee. Ik heb gewoon gewonnen. Beste dirigent van Brabant", twitterde ze trots na afloop. [Tweet:body:https://twitter.com/cindydekoning/status/736664582186536961]
Tegenstanders en juryCindy nam het op tegen wethouder van cultuur Mary-Ann Schreurs, oud-PSV'er Björn van der Doelen, stadsprins Gilbert Hockers, voorzitter Peter van den Berg van het Rode Kruis, rasentertainer Johan Vlemmix en modeontwerper Marjan Strijbosch.
De vakjury bestond uit Harry van Hoof (Metropool Orkest), Esther Forschelen (hoboïste Maestro Orkest 2016), Jaap van Wershoven (hoornist Philharmonie Zuidnederland).
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Qro079K3L-Y]
ZIE OOK: Wie van deze bekende Brabanders is de beste dirigent?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.