NK paaldansen in de Maaspoort in Den Bosch: 'Het is topsport' [FOTO'S] - Omroep Brabant
Video

NK paaldansen in de Maaspoort in Den Bosch: 'Het is topsport' [FOTO'S]

29 mei 2016 om 22:33
nl
Paaldansen, sport of erotiek? Liefhebbers van paaldansen konden zondag terecht in Den Bosch. Honderden bezoekers in de Maaspoort in Den Bosch zagen kinderen en volwassenen heen en weer zwaaien tussen de twee danspalen op het podium.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Er is niet veel nodig voor een NK paaldansen. Het enige wat nodig is zijn twee metershoge palen, die zijn ingeklemd tussen podium en lichtrail. Met erotiek heeft het niks te maken aldus Samantha. "Nee, het is topsort."
Onze fotograaf bezocht het NK paaldansen. Bekijk de fotoreportage in de slideshow hieronder of via deze link.  [Flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/sets/72157668640449522/]
Officieel NKHet is de tweede keer dat de 14-jarige Zoë Timmermans uit Liempde mee doet aan het NK. Ze is erg zenuwachtig, want vorig jaar was ze niet zo tevreden. Deze keer gaat het zo goed dat ze tweede wordt en genoeg punten haalt om zich te kwalificeren voor het WK. Haar familie en fans zijn super trots.
Omdat het een officieel NK is, worden de sporters door een groot groep juryleden beoordeeld. Die komen van over de hele wereld naar Den Bosch voor deze wedstrijd. In de jury zitten onder meer mensen uit Singapore, Zuid-Afrika, Engeland en Duitsland.
Flexibel en krachtigDemi Markgraaf uit Sint-Michielsgestel doet voor het eerst mee aan zo’n grote wedstrijd. “Ik zocht een sport waarbij je alle spieren goed traint en kwam bij paaldansen uit.” Ze traint anderhalf jaar en heeft al veel sporters leren kennen.
Voor het NK moest ze uit een aantal moves kiezen. Die zijn punten waard en zo wordt berekend hoeveel je totale score is. Het lastige aan de sport is dat je flexibel moet zijn, maar dat je tegelijkertijd ook veel kracht nodig hebt.
Anneleen Freriksen uit Den Bosch doet mee in de senioren-categorie. "Omdat het een klein wereldje is, ken ik veel mensen die vandaag meedoen." Het niveau ligt erg hoog, maar ze hoopt dat ze dit jaar hoger eindigt dan de vorige keer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.