Bredase matrassensjouwers LottoNL-Jumbo treuren mee met Steven Kruijswijk: 'Het kwam hard aan'

29 mei 2016 om 17:36
nl
Ze kennen elkaar uit de stamkroeg in Breda en ze dachten in Turijn, zoals zo vaak in hun thuisstad, een onvergetelijke avond te gaan beleven. Maar Steven Kruijswijk moest de roze trui afstaan en Marcel Grooten en Michel Stehouwer treurden mee met de ploeg van LottoNL-Jumbo. Het duo was de afgelopen drie weken in Italië om de matrassen van de wielrenners van hotel naar hotel te slepen.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Een grote ronde win je in bed. Met die overtuiging sleepten Grooten en Stehouwer de op maat gemaakte matrassen van de coureurs van LottoNL-Jumbo door Italië. Werk dat volgens Grooten hoognodig is, waarbij hij in de hotelkamer van Steven Kruijswijk wijst op het eiermatje waarop de kopman normaliter zou komen te liggen. "Ik snap het echt niet, kijk nou naar wat hier ligt. Dat is toch belachelijk."
'We gaan maar door met ons werk'Voor Grooten is het alweer de tweede keer dat hij voor de Nederlandse ploeg de matrassen door Italië rijdt, Stehouwer maakt zijn debuut. In café Dok19 in Breda konden ze niet bedenken dat Kruijswijk goed genoeg was voor de eindzege in de Giro d'Italia. Des te groter was de desillusie toen de wielrenner uit Nuenen op weg naar Risoul hard ten val kwam en zo zijn roze droom uiteen zag spatten. Stehouwer: "We praten veel, met heel de ploeg. Maar we gaan ook door met ons werk. Een stukje afleiding, je moet toch naar de finish in Turijn. Je doet er weinig meer aan. Zo probeer je te relativeren, ondanks dat het moeilijk is."
Zie ook Drama voor Kruijswijk: wielrenner raakt roze trui kwijt na val in Giro
'Er zitten dramatische hotels bij'Schrale troost is dat Kruijswijk de laatste nachten met zijn gebroken rib in ieder geval op zijn eigen matras kan liggen. "De hotels zijn soms niet heel bijzonder, er zitten ook vrij dramatische bij", zegt Stehouwer met gevoel voor understatement.
Zelf slaapt het duo overigens niet op een eigen matras. "Wij brengen de nacht door op de shit die je net gezien hebt", aldus Grooten. "Maar ik ben wel wat gewend. Al besef je dan ook wel dat het eigenlijk voor de wielrenners echt niet kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.