'Legaliseren wietteelt wettelijk wel mogelijk' - Omroep Brabant

'Legaliseren wietteelt wettelijk wel mogelijk'

30 mei 2016 om 08:30
nl
Wietteelt legaliseren is wettelijk mogelijk. Dit meldt de Volkskrant maandag op basis van een nieuw onderzoek. Mensenrechten wegen volgens het onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen zwaarder dan VN-drugsverdragen die wietteelt en handel verbieden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van 27 grotere gemeenten, waaronder Eindhoven, Breda en Tilburg. Die streven gereguleerde wietteelt na omdat de criminaliteit rond hennepteelt onbeheersbaar wordt.Onder meer Eindhoven roept Den Haag nu op met gemeenten in gesprek te gaan over de mogelijkheden van gereguleerde teelt. Zodat gemeenten met experimenten kunnen starten.
Volgens de onderzoekers in de krant, onder wie hoogleraar straf- en procesrecht Piet Hein van Kempen, kunnen overheden op basis van mensenrechten verplicht worden het kweken en verhandelen van cannabis gereguleerd toe te staan. Zo kunnen misdaden of ongelukken door onveilige teelt voorkomen worden.
Eerder onderzoekHoogleraar Van Kempen concludeerde vorig jaar in een onderzoek in opdracht van het kabinet nog dat gereguleerde hennepteelt vanwege internationale drugsverdragen niet mogelijk is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.