Justitie vraagt vrijspraak in zaak 'showbizzmoord' - Omroep Brabant

Justitie vraagt vrijspraak in zaak 'showbizzmoord'

30 mei 2016 om 11:29
nl
Justitie vraagt vrijspraak in zaak van de zogenoemde ‘showbizzmoord’ op platenproducer Bart van der Laar uit Gemert. In de geruchtmakende zaak werd in 1984 Martien Hunnik veroordeeld voor doodslag op de platenbaas in 1981. De bekennende verklaring die Hunnik destijds deed, is volgens justitie niet langer geloofwaardig.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Dit betoogde justitie maandag voor het hof in Den Haag. Daar wordt de zaak behandeld nadat de Hoge Raad vorig jaar bepaalde dat deze over moet. Hunnik werd veroordeeld tot twee jaar cel en tbs, toen nog tbr. In totaal bracht Hunnik acht jaar in de cel en onder behandeling door.
Dat justitie nu voor vrijspraak pleit maakt volgens Hunnik niet alles goed. Wel noemt hij het 'een enorme opluchting'. Hij voelt zich weer grotendeels een vrij man. "Dat geeft rust", zo zegt hij.
Producer van Harriët WillemsVan der Laar was onder meer de producer van Harriët Willems uit Valkenswaard, die begin jaren tachtig als Linda Williams meedeed aan het Eurovisie Songfestival met het liedje 'Het is een wonder'. Ze werd negende en had alles in zich om verder te komen in de muziekwereld. Tot Bart van der Laar in 1981 om het leven werd gebracht.
LEES OOK: Linda Williams: '30 jaar geleden werd mijn producer vermoord'
Ook was Van der Laar platenproducer van bekende artiesten als Corry Konings, Babe, Luv' en Benny Neyman. De producer werd op 10 november 1981 met een schotwond in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Hij overleed drie dagen later.
Zijn dood kwam was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.