Code oranje in Brabant weer voorbij, brandweer haalt man uit ondergelopen auto, veel wateroverlast

31 mei 2016 om 08:57
nl
Kelders en wegen die meer dan blank komen te staan, een Kruidvat-filiaal in Waalwijk dat gesloten moet worden, attracties van De Efteling in Kaatsheuvel die dicht moeten. Twee auto's die kopje onder gaan in Cuijk. Het noodweer hield maandag aardig huis in Brabant. Vanwege de zware buien, waarvan een aantal gepaard ging met onweer, kondigde het KNMI op het eind van de dag code oranje af voor de hele provincie. Rond tien uur was deze weer voorbij.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Op de Beersebaan in Cuijk strandde een auto in het regenwater. Een tunneltje in de weg staat helemaal blank en de bestuurder kon geen kant meer op. De brandweer moest er aan te pas komen om de man te bevrijden. In Cuijk stonden veel straten blank, laat de politie weten. "Er kunnen putdeksels loskomen." Alle brandweerlieden uit de regio Noordoost--Brabant zijn opgeroepen.
ZIE OOK: Cuijk krijgt volle laag tijdens noodweer: ‘De tuin is veranderd in een grote vijver’
In de omgeving van Cuijk is de afgelopen 24 uur 63,5 millimeter regen gevallen. Zo viel in Volkel en Tilburg 68 mm. Brabant, Limburg en Zeeland zijn het zwaarst getroffen door de hevige regenval. Het contrast met andere provincies is groot. Zo heeft het in de kop van Noord-Holland nauwelijks geregend.
[tweet:body:https://twitter.com/SonOfTalmai/status/737317619959799808]
In Oss is besloten dat de avondvierdaagse maandagavond vanwege de hevige buien niet door kan gaan. Maandagmorgen kwamen verspreid over Brabant de eerste meldingen binnen van overstromingen. Onder meer in Boekel, Overloon, Sint-Anthonis, Gemert, Eindhoven, Tilburg en Udenhout was sprake van wateroverlast.
[tweet:body:https://twitter.com/JudithKeijzers/status/737296757370032128]Grote plassenIn Boekel zou een kelder zijn overstroomd, zo meldden hulpdiensten. Op de snelweg A2 tussen Den Bosch en Boxtel stond er rond negen uur veel water op het wegdek en tussen Eindhoven en Den Bosch moest de afrit Sint-Michielsgestel ingekort worden in verband met een grote plas water op de weg.
In Schijndel raakten verschillende wegen overstroomd, meldt TV Schijndel. De Spoorakkerweg in Udenhout was korte tijd geheel afgesloten. De straat stond blank maar is na tussenkomst van de brandweer weer vrijgegeven. In Waalwijk is een Kruidvat-winkel maandag tijdelijk gesloten vanwege waterschade.
Ook De Efteling kampte met de nadelen van het slechte weer. Vanwege het onweer werden alle buitenattracties maandag tijdelijk gesloten. De meeste zijn inmiddels weer open, meldt het pretpark in Kaatsheuvel.[twitter:body:www.twitter.com/DanielSpierings/status/737199379082252288][youtube:body:https://youtu.be/V1ka5sYIABQ]
VierdaagseIn Oss werd als op veel andere plekken in het land de eerste avond van de avondvierdaagse uit voorzorg afgelast. Sander van Herpen van de organisatie: "Dit is de eerste keer in vijftig jaar dat we dit doen."[tweet:body:https://twitter.com/marcvanvliet/status/737247933943451650]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.