75 uur per week achter vrachtwagenstuur, veel misstanden ontdekt bij controle

30 mei 2016 om 13:59
nl
Bij controle van vrachtwagenchauffeurs op tien parkeerplaatsen verspreid over het land zijn zondag diverse misstanden aan het licht gekomen, waaronder uitbuiting. Ook op de parkeerplaats op de A16 bij grensovergang Hazeldonk en op twee parkeerplaatsen langs de A67 vonden controles plaats.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat meldt de Inspectie SZW maandag. Zo hadden chauffeurs veel te lang achter het stuur gezeten, werden ze onderbetaald of moesten ze dagenlang in hun cabine doorbrengen in afwachting van een nieuwe opdracht.
75 uur achter het stuurChauffeurs zijn vaak maandenlang van huis. Truckers uit Roemenië en Oekraïne verklaarden dat ze niet meer dan 200 tot 400 euro per maand verdienden. Een andere chauffeur gaf te kennen dat hij elke week 75 uur achter het stuur moest zitten van zijn baas.
Aan de controles deden ook de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nationale Politie mee. De parkeerplaatsen liggen onder meer langs de A20 (Vlaardingen), A13 (Vrijenban en Ruiven), A67 ( en A16 aan de grens met België (Hazeldonk).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.