Avond4Daagse Alphen afgelast na fataal snorfietsongeluk: zoon (23) van organisator zwaargewond

30 mei 2016 om 19:23
De Avond4Daagse in Alphen van volgende week gaat niet door. Aanleiding is het ernstige ongeluk van afgelopen zaterdag in Gilze, waarbij twee doden vielen. De motorrijder die ernstig gewond raakte is de zoon van de organisator van het wandelevenement. De 23-jarige man uit Alphen werd na de botsing in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij het ongeluk kwamen twee vrouwen om het leven. Het gaat om een 58-jarige vrouw uit Polen en haar dochter Malwina Pisarek (28) uit Tilburg.
De 23-jarige motorrijder uit Alphen raakte levensbedreigend gewond en werd ter plekke gereanimeerd. Zijn toestand is momenteel stabiel.
'Wij hopen op uw begrip'Stichting Alphen Vooruit heeft vanwege de ernst van het ongeluk besloten om het evenement af te gelasten. Mensen die zich hebben ingeschreven kunnen volgende week maandag hun inschrijfgeld ophalen bij VV Viola.
“Wij hopen op uw begrip”, meldt de organisatie op Facebook.
VerslagenheidHet 28-jarige slachtoffer werkte bij Tesla Motors Nederland in Tilburg. Het bedrijf heeft met verslagenheid kennis genomen van het plotselinge overlijden van Malwina Pisarek. "Vrolijk en collegiaal als zij was verliezen wij met het overlijden van Malwina een zeer gewaardeerde collega", laat een woordvoerder weten.
Conny, een bekende van Malwina, reageert geschokt op het nieuws van haar overlijden. "Malwina was een hele leuke en spontane meid. Ze was net een paar dagen samen met haar moeder die vanuit Polen was overgekomen voor een weekje vakantie in Nederland. Verschrikkelijk dat hun samenzijn zo heeft moeten eindigen. Hier zijn geen woorden voor."Wachten op privacy instellingen...