Schietende gangsters Kalasjnikovbende niet vervolgd voor opblazen ING-geldautomaat in Breda

30 mei 2016 om 16:41
nl
De drie mannen die in februari vorig jaar met explosieven een ING-geldautomaat in Breda opbliezen, worden hiervoor niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie zet de vervolging stop, omdat het drietal al een straf van ruim twintig jaar boven het hoofd hangt wegens poging tot moord op politieagenten. “We hebben in het licht van deze zeer zware feiten besloten de verdachten niet voor de plofkraak te vervolgen. Dat is een weloverwogen beslissing geweest”, vertelt OM-woordvoerster Martine Pilaar tegen Omroep Brabant na berichtgeving hierover door Crimesite.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Justitie in Turnhout eiste twee weken geleden de maximumstraf van 20 jaar cel tegen de drie jonge gangsters uit Amsterdam en Driebergen. De mannen maken onderdeel uit van de beruchte Kalasjnikovbende. De wapens die ze gebruikten, zouden geleverd zijn door de zware crimineel Jan B. uit Hulten.
MoordpogingDe pinautomaat van een ING-filiaal in winkelcentrum Moerwijk in Breda werd in februari vorig jaar met explosieven opgeblazen. De Nederlandse politie zette de achtervolging in richting België en kreeg hulp van Belgische agenten. Op de ring van Antwerpen werd er door de drie met een kalasjnikov geschoten.
De 27-jarige gangster Aymad A. en een kameraad werden overmeesterd, uren later werd een derde verdachte aangehouden. De drie worden verdacht van poging tot moord, verboden wapenbezit en bendevorming.
ZIE OOK: Schietend lid Kalasjnikovbende die toesloeg in Breda was net op vrije voeten
Zwaardere strafVoor A. hangt er nog een zwaardere straf boven het hoofd. De beruchte crimineel moet zich in juli nog verantwoorden voor de rechter in Amsterdam. Hij wordt verdacht van het opblazen van geldautomaten in onder meer Helmond en Eindhoven.
De drie mannen ontkennen iedere betrokkenheid bij de plofkraak in Breda en poging tot moord op politieagenten. Ze ontkennen ook in de vluchtauto te hebben gezeten. Later deze week volgt de uitspraak in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.