Overvaller (16) van cafetaria in Tilburg bekent ook overval op buschauffeur

30 mei 2016 om 18:22
nl
Een 16-jarige Tilburgse jongen heeft de beroving van een Arriva buschauffeur op de Lage Witsiebaan in Tilburg bekend. De knul werd twee weken geleden aangehouden voor een overval op cafetaria Prinsenhoeven in Tilburg.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De recherche verhoorde de verdachte ook over de busoverval nadat de jongen na een uitzending van Opsporing Verzocht door kijkers als dader werd genoemd. Met de bekentenis heeft de politie de verdachten van alle vier recente busovervallen in Breda en Tilburg te pakken.
Bedreiging met mesDe buschauffeur van Arriva stopte vrijdagavond 22 april rond kwart voor elf bij de bushalte aan de Lage Witsiebaan. Een jongeman stapte in, bedreigde de buschauffeur met een mes en eiste geld. Niemand raakte gewond. Beelden van de overval werden daags na de overval getoond in het programma Opsporing Verzocht. In deze uitzending was ook de stem van de overvaller te horen. Na de uitzending kwamen er onder meer via Meld Misdaad Anoniem drie tips binnen.
De jongen liep tegen de lamp na een overval op het cafetaria aan de Prinsenhoeven. Na een achtervolging werd de 16-jarige verdachte en een 14-jarige jongen aangehouden. Een derde verdachte werd thuis aangehouden. Twee van de verdachten bekenden de overval. De 16-jarige jongen biechtte ook de busoverval op.
Andere busovervallenEerder hield de politie al een verdachte aan voor een overval op 11 mei op een buschauffeuse aan de Cornelis Florisstraat in Breda. Voor twee andere overvallen in maart op buschauffeurs in Tilburg werden twee tieners aangehouden. Zij liepen tegen de lamp na een overval op een tankstation aan de Ringbaan Noord in Tilburg. Een van hen bekende de overvallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.