Olympische droom van judoka Sanne Verhagen komt uit, ook Roy Meyer naar Rio

30 mei 2016 om 17:38
nl
Judoka Sanne Verhagen uit Best mag komende zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Rio. Het wordt het olympisch debuut voor Verhagen.
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

Lange tijd was het onzeker of ze de Spelen wel kon halen. In oktober raakte Verhagen zwaar geblesseerd. Ze scheurde toen haar hamstring af. Na een intensief revalidatieproces was ze toch op tijd fit om aan alle kwalificatie-eisen te voldoen. "Ik weet niet of ik een medisch wonder ben", reageert Verhagen. "Fysiotherapeuten hebben er alles aan gedaan om mij weer fit te krijgen en dat is gelukt." Verhagen komt uit in de klasse tot 57 kilogram.
Sanne Verhagen: "Dit weekend was er in Mexico een toernooi waar je voor het laatst punten kon scoren voor Rio. Ik lag er al vroeg uit, maar wist eigenlijk al wel dat ik het zou gaan. Vandaag is het officieel geworden.
Roy MeyerDe Olympische Spelen zijn in augustus. Voor die tijd gaat ze nog op trainingsstage naar Kroatië en Spanje. Verhagen: "De laatste voorbereidingen vinden daarna in Nederland plaats en dan moet ik er helemaal klaar voor zijn, dan gaan we naar Rio!"
Naast Verhagen mag ook Bredanaar Roy Meyer naar Brazilië. Ook voor hem wordt het de eerste keer dat hij deelneemt aan de Spelen. Meyer doet mee bij de zwaargewichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.