Video

Rode loper ligt uit in Eindhoven voor nieuwste film van Frank Lammers

30 mei 2016 om 20:42 • Aangepast 21 november 2020 om 10:01
nl
De voor 98 procent in Brabant opgenomen film 'Of ik gek ben' ging maandagavond in première in Eindhoven. De film is het regiedebuut van Frank Lammers uit Mierlo. De hoofdrol wordt gespeeld door Mike Weerts uit Overloon. Het was ook zijn idee de film te maken, nadat hij het boek van Michiel Stroink uit Oss had gelezen.
Profielfoto van van den Oetelaar Tom
Geschreven door
van den Oetelaar Tom

'Of ik gek ben' is het verhaal van Benjamin, een kunstenaar die op te jonge leeftijd te veel geld heeft verdiend met matige kunst. Een pittige rol voor Weerts, die door alle lagen van zijn emoties moet. Maar, zegt Weerts: "Geen glans zonder wrijving."

Wachten op privacy instellingen...

Niet zo moeilijkWeerts wilde de film maken en hij vroeg Lammers erbij. De twee besloten het helemaal in Brabant te houden. Weerts: "Cultuur is méér dan Amsterdam en Rotterdam. Ik had een goed gesprek met Commissaris van de Koning Wim van de Donk en met hulp van het Brabants Cultuurfonds is het gelukt".
Lammers: "Het fijne van werken in Brabant is: hier zeggen ze eerst ja, en dan zien we wel of er problemen zijn. Ik maakte een serie voor Omroep Brabant en toen vroeg ik aan Frans Bauer wat de kracht is van Brabant. Zijn antwoord: wij doen niet zo moeilijk."

Wachten op privacy instellingen...

Drie keer huilenDe film gaat nu in première en dan komen de reacties van pers en publiek. Frank Lammers heeft de belangrijkste reactie al binnen: die van zijn vrouw. "Zij heeft altijd wel iets aan te merken. Maar toen ze deze film zag, moest ze drie keer huilen. Haar reactie: hier hoef je niks meer aan te doen."
Wat is de kracht van Of ik gek ben? Lammers: "Mensen doen vreselijke dingen en je leeft toch met ze mee. De film heeft rauwheid en humor, dat zal jongeren aanspreken. Maar er zit ook menselijkheid en drama in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.