Overvaller vertrekt zonder buit na worsteling met jongen (15) in huis in Notendaal

30 mei 2016 om 19:30
nl
Hij hoorde buiten de honden wel blaffen, maar daar zocht hij niets achter. Tot er ineens een vreemde man in de woonkamer van een huis op de Notendaalsedijk in buurtschap Notendaal vlak bij Steenbergen stond. De 15-jarige jongen die op dat moment thuis was, werd door de overvaller bedreigd.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De tiener was net thuis na een schooldag. Thuis werd hij verwelkomd door de honden. Na een paar minuten ging de jongen naar binnen.
In de woonkamer hoorde hij buiten de honden blaffen. “Ze hielden ook weer op, dus ik verwachtte verder niemand”, vertelt de jongen in Bureau Brabant.
GrapNiets bleek minder waar. Ineens stond een overvaller in de woonkamer, die meteen om geld vroeg. “Ik dacht eerst dat het om een grap ging, tot het moment dat hij me vastpakte.” Er ontstond een worsteling, waarbij de overvaller de jongen in zijn gezicht sloeg. “Toen ik terug sloeg, rende hij weg.”
De overvaller ging er zonder buit vandoor. Het gaat om een man van 1,70 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas en een donkergrijze joggingbroek. De man had een zware stem.
GolfclubIn de uitzending van Bureau Brabant was ook aandacht voor vier inbraken bij golfclub De Haenen in Teteringen. De inbraken werden gepleegd tussen 3 december vorig jaar en 21 januari van dit jaar. Er werden onder meer vier golfkarretjes, de kluisinhoud en een compressor weggehaald.
Het is niet bekend of het om dezelfde daders gaat. In de uitzending zijn camerabeelden van de verdachten getoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.