Video

91 meter hoge windmolen staat flink te wankelen in Tilburg, straten weer vrijgegeven

31 mei 2016 om 17:03 • Aangepast 21 november 2020 om 10:00
nl
Een 91 meter hoge windmolen in Tilburg staat sinds dinsdagmorgen flink te wankelen. De turbine staat op het terrein van de geur- en smaakstoffenproducent IFF op de Zevenheuvelenweg. Er is geen sprake van gevaar voor de omgeving, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het uitvallen van de hulpstroom is de oorzaak van het probleem, dat om kwart voor vijf werd ontdekt. Daardoor staat de windmolen niet in de goede windrichting. "Hij vangt nu wind vanaf de zijkant", aldus de woordvoerder.
"De windturbine wordt goed in de smiezen gehouden", laat een woordvoerder van de gemeente Tilburg weten. Het gaat om een BRZO-bedrijf, een bedrijf waar grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen aanwezig zijn.
Omgeving korte tijd afgezet“Dat ding staat echt te schudden, veel erger dan normaal”, vertelt een omstander. De wankelende windmolen trok veel bekijks. De politie had de omgeving korte tijd afgezet, maar rond negen uur werden de straten weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

Medewerkers van het bedrijf stonden tijdelijk op straat. Een van de werknemers vertelde geschrokken te zijn.
Sinds kort windturbine op het terreinDe windturbine staat pas sinds kort op het terrein van het bedrijf. Maandag zou de windmolen officieel in gebruik worden genomen. IFF verwacht dat dit gewoon kan doorgaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.