Neerschieten nieuwe vriend van ex levert vijf jaar cel op

31 mei 2016 om 15:11
(Foto: Jack Brekelmans/JV Media)
(Foto: Jack Brekelmans/JV Media)
Een 44-jarige man uit Hengelo moet vijf jaar zitten omdat hij in 2013 de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin heeft neergeschoten. Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat hij schuldig is aan poging tot doodslag. Het slachtoffer werd geraakt in zijn hoofd en oksel en raakte zwaargewond.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

De schietpartij vond plaats in de Kapelmeesterlaan in Tilburg. De rechtbank veroordeelde eerder ook de zoon van de schutter, maar die gaat nu vrijuit.
Op 17 juni 2013 stonden een man en zijn vriendin buiten bij een garagebox. Op dat moment kwamen een 42-jarige man en zijn Tilburgse zoon in hun auto aangereden. De zoon stapte uit en sloeg de man bij de garagebox op zijn hoofd. De vader stapte ook uit en schoot twee keer op het slachtoffer.
OnduidelijkLange tijd was onduidelijk wie de trekker overhaalde, vader of zoon. Een jaar na de schietpartij worden beiden in Breda veroordeeld tot zes jaar cel, voor poging tot moord.
Het hof heeft de zoon nu vrijgesproken. Verklaringen van het slachtoffer en zijn vriendin en van een omwonende vormen het bewijs dat de vader heeft geschoten. Ook blijkt dat uit camerabeelden. De vader is veroordeeld voor poging tot doodslag. De straf valt dan ook lager uit dan de eerder opgelegde zes jaar. Dat komt omdat de rechtbank in Breda eerder uitging van poging tot moord.

Wachten op privacy instellingen...