'De nieuwe Hitler', dochter Klaas Otto verhoord voor belediging burgemeester

31 mei 2016 om 17:06
nl
De politie heeft dinsdagochtend de 23-jarige dochter van Klaas Otto verhoord. De vrouw had op haar Facebookaccount een bericht geplaatst waarin de burgemeester van Bergen op Zoom werd beledigd. Bij de tekst waren twee foto's geplaatst met daarop een spandoek met de tekst 'Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners'. De vrouw wordt verdacht van belediging, smaad en laster. Het Openbaar Ministerie gaat de zaak afhandelen met een besloten hoorzitting.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De dochter van Otto zal waarschijnlijk in augustus op die zitting moeten verschijnen. Daar wordt duidelijk of de 23-jarige vrouw een straf krijgt voor het beledigen van burgemeester Petter.
De woonwagen van het gezin aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom werd op 11 mei doorzocht. Klaas Otto, ex-voorman van motorclub No Surrender, wordt verdacht van witwaspraktijken. Hij is niet aangehouden.
Zie ook: Klaas Otto hoeft zich tóch niet meer te melden: OM opent nieuw onderzoek naar ex-baas No Surrender
SpandoekIn het weekend na de doorzoeking werd een spandoek met beledigende tekst opgehangen aan het hek van het woonwagenkamp. Vervolgens werden op een Facebookaccount foto’s van een spandoek met dezelfde woorden gepost, zegt de politie.
Daarbij werd ook de tekst geplaatst dat Hitler zich vermomd zou hebben als burgemeester Frank Petter. In de tekst werd verder verwezen naar de aanvraag van een vergunning die niet naar wens zou zijn verlopen. Later op de dag werd opnieuw een soortgelijk spandoek op dezelfde plek opgehangen en vervolgens door de politie weggehaald.
VerhoorDe politie heeft daarop Melissa, de dochter van Klaas Otto, gevraagd naar het politiebureau te komen. Zij is dinsdagochtend verhoord. Er wordt een proces-verbaal tegen haar opgemaakt.
Burgemeester Petter heeft aangifte gedaan van belediging, smaad en laster. Hij wacht het verdere onderzoek af. "Overigens betreur ik het voorval. Ik probeer juist om de positie en de veiligheid van woonwagenbewoners te verbeteren. Ik beschouw daarom de gemaakte opmerkingen als lasterlijk”, aldus Petter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.