Steven Kruijswijk naar Olympische Spelen in Rio; 'We kunnen niet om hem heen'

31 mei 2016 om 18:04
nl
Steven Kruijswijk is opgenomen in de wielerselectie voor de Olympische Spelen van Rio. De renner uit Nuenen is een van de vier geselecteerden voor de wegwedstrijd.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Volgens de wielerbond hebben deze renners ‘goede prestaties neergezet in wedstrijden vergelijkbaar met het Olympisch wegparcours, waardoor dit de sterkst mogelijke selectie voor de Olympische Spelen is.’
IndrukKruijswijk maakte afgelopen maand indruk in de Ronde van Italië. Hij begon met een riante voorsprong in het algemeen klassement aan de slotweek van de Giro. Door een val in een afdaling in de voorlaatste serieuze etappe verloor hij de roze leiderstrui en moest hij op de slotdag in Turijn genoegen nemen met de vierde plaats.
"Steven heeft zo overtuigend de beste renners ter wereld eraf gereden, dat wij niet om hem heen kunnen", zei directeur Thorwald Veneberg van de KNWU.
SelectieBondscoach Johan Lammers riep verder Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels op. Dumoulin en Poels rijden bovendien de olympische tijdrit. De wegwedstrijd voor de mannen wordt verreden op zaterdag 6 augustus en de tijdrit op woensdag 10 augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.