BS De Parel uit Breda kampioen van de NAC Junior Street League

31 mei 2016 om 18:34
nl
Het feest op basisschool De Parel is groot, want het straatvoetbalteam van groep 7 en 8 is kampioen geworden van de NAC Junior Street League. Tijdens deze league, georganiseerd door NAC Breda, strijden twaalf basisscholen uit de gemeente Breda gedurende het schooljaar om het kampioenschap.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

Kevin, Omar, Haziq, Ayoub, Ali, Wail, Abdi, Lorenzo, Reaggano, Igan, Jayden, Abdelai, Nick, Taha, Manaar, Arman en de enige dame Selma, wisten alle wedstrijden te winnen en zijn dus kampioen geworden.
Echte heldenGlimlachend staan alle zeventien spelers in de klas te wachten totdat ze door coach Marcel het balkon op worden geroepen. Onder luid applaus van de aanwezige ouders en schoolgenoten worden ze als echte helden onthaald. Aanvoerder Omar moet het langste wachten van iedereen, want aan hem de eer om de beker in ontvangst te nemen, waarna het kampioensfeest pas echt van start kan gaan.
EnthousiasmeTrainers Marcel, Mathijs en Erwin raken een deel van hun Street League-selectie kwijt. Want de leerlingen van groep acht gaan naar de middelbare school. Marcel: "We raken wat goede spelers kwijt, maar we hebben alweer wat enthousiaste nieuwe voetballertjes op het oog, die nu nog in groep zes zitten, maar volgend jaar dus in zeven." Voor de schoolverlaters is er gelukkig altijd nog de mogelijkheid om mee te doen aan de  ‘gewone’ Street League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.