Opgesloten rottweiler Diesel ‘nog agressiever dan jaren terug’: beruchte hond mag niet naar Gaus

1 juni 2016 om 08:37
nl
Rottweiler Diesel die 2,5 jaar geleden in beslag is genomen na een aantal bijtincidenten, is nu nog agressiever dan toen. Dat zegt een deskundige, die adviseert om de hond alsnog te laten inslapen. De beruchte hond mag daarom de geheime opvanglocatie niet verlaten. Dat heeft de voorzieningenrechter dinsdag bepaald.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Frans Meijer, de baas van Diesel, liet december vorig jaar aan burgemeester Hans Gaillard weten dat hij zijn hond vanuit de huidige opvang wil overplaatsen naar het instituut van hondentrainer Martin Gaus.
Hierop liet de burgemeester de hond uitvoerig testen door een deskundige, die met bovengenoemde conclusie kwam.
ZIE OOK: 'Agressieve' hond Diesel uit Son en Breugel hoeft niet dood
Te veel risico'sDie conclusie gaf voor Meijer juist aanleiding om Diesel enige tijd in het huis van Gaus te plaatsen, zodat hij daar getraind en behandeld kon worden. Daarna zou de deskundige de hond opnieuw kunnen beoordelen. Dit verzoek wees de burgemeester echter af.
Vervolgens zag de eigenaar geen andere keuze dan om naar de rechter te stappen. Die stelde de burgemeester dinsdag echter in het gelijk. Volgens de rechter kleven er te veel risico’s voor de omgeving als Diesel vrij wordt gelaten. Wel vindt de rechter dat er snel duidelijkheid moet komen voor het lot van Diesel, die nu al ruim 33 maanden in de opslaglocatie verblijft.
'Hij had een muilkorf om'"Diesel is geen agressieve hond en kon niemand bijten, want hij had een muilkorf om”, zei de eigenaar eerder tegen Omroep Brabant. In september 2013 werd de destijds twee jaar oude rottweiler met veel machtsvertoon in beslag genomen.
Het luidde het begin in van een reeks rechtszaken.[YouTube:body:https://youtu.be/MGSFCYbMhu8][YouTube:https://youtu.be/G_hHrAsX_f0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.