Stiekem meer groenten bij Van der Valk: 'Een spannend experiment'

1 juni 2016 om 09:56
Restaurantbezoekers eten veel meer groenten als ze die op hun bord krijgen aangeboden. Ook zijn ze minder gehecht aan een groot stuk vlees dan ze zelf misschien denken, blijkt uit een experiment dat onder meer in hotel-restaurant Van der Valk in Vught is gehouden.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een verdubbeling van de hoeveelheid groenten leidt tot een extra consumptie van ruim 30 procent als de portie vlees wordt verkleind, weet de Volkskrant.
Volgens de krant deden ruim 3800 gasten mee aan het experiment, 1.800 van hen vulden een enquête in. Zonder het te weten kreeg de helft van de deelnemers 150 gram groente voorgeschoteld in plaats van de gebruikelijke 75 gram.
'Nachtje wakker gelegen'Bedrijfsmanager Peter Raaijmakers van Van der Valk in Vught zegt tegen de Volkskrant 'wel een nachtje wakker te hebben gelegen' voordat hij besloot mee te doen aan het onderzoek. “Het was spannend. Als we serieuze klachten hadden gekregen, waren we er onmiddellijk mee gestopt.”

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...