Video

Sprinters Greipel, Kittel en Hofland favorieten bij Ster ZLM Toer

1 juni 2016 om 11:49
nl
De Duitsers Marcel Kittel en André Greipel zijn samen met Moreno Hofland uit Roosendaal de publiekstekkers tijdens de komende Ster ZLM Toer. De organisatie van het vijfdaagse wielerevenement heeft met deze renners opnieuw ingezet op de spinters, want ook Nikias Arndt en Matteo Pelucchi verschijnen aan de start.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Al jaren komen ’s werelds beste sprinters graag naar de Ster ZLM Toer, om daar de laatste puntjes op de i te zetten met het oog op de Tour de France.
Waardevolle koers"Als koers staan we er goed op bij die mannen en daar zijn we trots op", zegt Anton Ganzeboom, voorzitter van de organisatie. "Wij doen er ook alles aan om er voor de teams een waardevolle koers van te maken. We zien onszelf echter niet als puur een sprintwedstrijd en weten dat er ook voor anderen mogelijkheden liggen, met name in de proloog en de vierde etappe van Verviers naar de stuwdam van La Gileppe."
Andere grote namen die op 15 juni beginnen aan de Ster ZLM Toer zijn dan ook de Belg Tom Boonen en Nederlands kampioen Niki Terpstra.
Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni: 1e etappe (Proloog Goes)Donderdag 16 juni: 2e etappe (Oss-Oss)Vrijdag 17 juni: 3e etappe (Buchten-Buchten)Zaterdag 18 juni: 4e etappe (Verviers-La Gileppe)Zondag 19 juni: 5e etappe (Someren-Boxtel)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.