Kleindochter haalde 200.000 euro van rekening van opa, justitie eist 10 maanden - Omroep Brabant

Kleindochter haalde 200.000 euro van rekening van opa, justitie eist 10 maanden

1 juni 2016 om 21:22
nl
Het Openbaar Ministerie eiste woensdag tien maanden cel tegen de 36-jarige Diana M. uit Oud Gastel, omdat ze jarenlang stiekem de rekening van haar opa plunderde. Dat zou ze volgens justitie samen met haar man Marcel de G. hebben gedaan. In totaal gaat het om 200.000 euro die ze verduisterden. Tegen Marcel de G. eist justitie vijf maanden cel.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Het begon allemaal in juni 2007. De vrouw sprak af dat ze 150 euro per maand zou pinnen voor haar opa. 50 euro voor boodschappen en de rest contant. Maar daar bleef het niet bij. De vrouw deed ook zelf boodschappen met de pas, ze tankte ermee en betaalde zelfs haar eigen hypotheek met het geld van opa. "Ik kreeg veel van opa", vertelde ze woensdag in de rechtbank.
Zwembad en crossmotor gekochtVanaf 2009 pakte het stel het groter aan. De vrouw maakte maandelijks duizenden euro's over van de rekening van haar opa naar haar eigen rekening. Volgens justitie werd van dat geld onder andere een vloer, kinderkamer, crossmotor en zwembad gekocht. "Van ons eigen geld", verklaarde de vrouw.
De opa ontdekte op zijn 86e dat het geld weg was. Hij deed aangifte tegen zijn kleindochter en haar man. Drie maanden later overleed hij.
De vraag is of de vrouw het geld en en de vele cadeau's, zoals een complete keuken en kinderkamer, allemaal van haar opa kreeg of zonder toestemming kocht van zijn geld. Daarover moet de rechter in Breda zich woensdag buigen.
[Tweet:body:https://twitter.com/mvdhoven/status/737927574823800832]
Angst voor manTegenover de politie verklaarde ze eerder dat ze zijn handschrift vervalste om betalingen te kunnen doen. Daarover zei de vrouw woensdag: "Ik werd onder druk gezet." Tegen de rechter gaf ze uiteindelijk toe dat ze in ieder geval de helft van de 110.000 euro die ze naar haar eigen rekening had overgemaakt had gestolen. Ze vertelde dat ze bang was voor haar man die steeds opnieuw spullen eiste en haar bedreigde. "Hij greep me bij de keel", zo zei ze.
De man ontkent de bedreigingen en verklaarde dat hij zich niet bemoeide met het geld en dat zijn vrouw de financiën regelde. De man heeft een strafblad voor bedreiging, mishandeling, rijden onder invloed en doorrijden na een ongeluk.
Misbruik gemaakt van vertrouwen van opaHet Openbaar Ministerie vervolgt het tweetal voor verduistering. "Kleindochter Diana M. heeft jarenlang willens en wetens misbruik gemaakt van de goedgevigheid en het vertrouwen van haar opa. Door de daden van de kleindochter viel de familie uit elkaar. Aan het einde was er niet eens meer geld voor de begrafenis van opa", zo zei de Officier van Justitie.
De tante van Diana M. vordert een deel van het verdwenen geld, omdat het haar erfdeel zou zijn. De 200.000 euro die Diana M. en Marcel de G. verduisterd zouden hebben lijkt helemaal verdwenen. De twee zijn nog altijd samen, maar hun huis in Oud-Gastel is geveild. Ze hebben een restschuld van de hypotheek en staan onder financieel toezicht van een bewindvoerder.
De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.
Hieronder vind je een verslag van de rechtszaak in tweets:
[scribblelive:body:http://scrbliv.me/2103121]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.