Grass Company verliest zaak over sluiting kantoor na vondst 10 kilo softdrugs

1 juni 2016 om 12:44
nl
Burgemeester Noordanus van Tilburg heeft in 2014 terecht een kantoorpand van de beheerdersmaatschappij van coffeeshopketen The Grass Company aan de Kooikerstraat in Tilburg voor zes maanden gesloten. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

In dat pand werd 10 kilo softdrugs gevonden waarmee de coffeeshops van The GrassCompany in Tilburg en Den Bosch werden bevoorraad.
De drugs werden gevonden tijdens een inval  vanwege een groot onderzoek van de politie. Betrokkenen bij het coffeeshopbedrijf worden verdacht van onder meer witwassen, corruptie, belastingfraude.
Joints draaienIn de kelder onder het kantoor waren destijds 7 vrouwen bezig om hennep te verpakken en joints te draaien. The Grass Company zegt dat het ging om de weekvoorraad voor haar vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch.
Tegen die sluiting spande de de beheersmaatschappij van de coffeshopketen een kort geding aan bij de bestuursrechter. Dat won de gemeente Tilburg een jaar geleden. Daar werd beroep tegen aangetekend bij de Raad van State. Die gaf Noordanus woensdagmorgen gelijk.
Vernuftig en sluwOndertussen viel de gemeente in mei vorig jaar voor de tweede keer binnen in het kantoorpand. Daar was Noordanus zelf bij. Toen zei hij onder meer: "De vernuftigheid en sluwheid waarmee de handel wordt verborgen, is verbijsterend. Een bouwkundig zeer geavanceerde oplossing die alleen maar samen met de architect en de aannemer kan zijn bedacht."
De advocaat van de beheersmaatschappij, Sidney Smeets, noemde het handelen van Noordanus naiëf en dom. Smeets vond dat Noordanus zijn jurisprudentie niet op orde had. In andere coffeeshopzaken die voor de rechter zijn gekomen, besliste de rechter volgens Smeets telkens dat het opslaan van wiet voor coffeeshops niet per se strafbaar is. Het hoort volgens Smeets bij het zo normaal mogelijk runnen van een bedrijf.
De Raad van State heeft woensdag alle aangevoerde argumenten van de eigenaren van Investments B.V. en Beheer en Administratie Beheer B.V. tegen die allereerste sluiting verworpen en burgemeester Noordanus gelijk gegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.