Torenhoge rekening voor ooievaarsnest grotendeels kwijtgescholden

1 juni 2016 om 13:37
nl
Na maanden gesteggel over een forse rekening voor een ooievaarsnest, heeft de gemeente Goirle besloten het geld grotendeels terug te betalen. "In plaats van 860 euro is het nu 120 euro", zo zegt de plaatser van het nest, Gerrit Krebaum. De Goirlese agrariër was vorig jaar woedend op de gemeente.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Hij dacht het ooievaarsnest neer te zetten als een cadeau voor iedereen die geniet van de natuur rondom Goirle en als bedankje kreeg hij de rekening van de gemeente. "Het is te gek voor woorden", zei hij toen.
Mooie meevallerNu is hij aangenaam verrast. "Ik had het na zoveel maanden niet meer verwacht, maar dit is een mooie meevaller." Krebaum is blij dat de gemeente van mening is veranderd. "Je moet het in het buitengebied van particuliere initiatieven hebben. Dan helpt het als je niet star, maar wat flexibeler en positiever reageert."
De gigantische paal op het erf van Krebaum heeft nog geen ooievaars getrokken. "Er heeft er een keer eentje op gezeten, maar die vloog weer weg. Maar we zien steeds meer ooievaars in de regio. Het is volgens mij alleen een kwestie van tijd voordat het eerste ooievaarspaar hier een nest maakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.