Agenten met kalasjnikov beschoten na plofkraak in Breda: 18 tot 20 jaar celstraf

1 juni 2016 om 16:12
nl
Vier mannen, lid van de geruchtmakende Kalasjnikov-bende, zijn woensdag voor de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot drie keer achttien en eenmaal twintig jaar cel. De Nederlanders openden vorig jaar februari met een kalasjnikov het vuur op negen politieagenten in België na een plofkraak op een pinautomaat in winkelcentrum Moerwijk in Breda.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Drie van hen werden na een urenlange klopjacht opgepakt op de E34 in het Vlaamse Oud-Turnhout. De vermeende betrokkenheid van een vierde man kwam uit verder onderzoek aan het licht. Hij is bij verstek veroordeeld.
Op de vlucht na kraakIn Breda bliezen de criminelen met explosieven de pinautomaat uit de muur. Na de kraak sloegen ze op de vlucht. Ze maakten geen geld buit bij de plofkraak. De mannen gingen ervandoor in een donkerkleurige Audi met gestolen kentekenplaten. Na een klopjacht via de A27 en de A58 vluchtten ze de grens over richting Antwerpen.
Op de ring van Antwerpen ter hoogte van het Sportpaleis kwam het tot een vuurgevecht, waarbij de criminelen schoten met een kalasjnikov.
LEES OOK: 'Jan B. leverde zware wapens aan Kalasjnikov-bende die bankkantoor in Breda overviel'
Het Belgische parket vervolgde de verdachten voor poging tot moord, verboden wapenbezit, poging tot diefstal door middel van geweld en bedreiging en bendevorming. Tegen de mannen werd eerder twintig jaar gevangenisstraf geëist. De hoogste straf was voor de man van wie de rechtbank stelt dat hij zeker heeft geschoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.