Niet één maar twee feesthoedjes voor het eerste lustrum van de tweekoppige slang - Omroep Brabant
Video

Niet één maar twee feesthoedjes voor het eerste lustrum van de tweekoppige slang

1 juni 2016 om 22:10
nl
Wat niemand bij de geboorte had verwacht gaat toch gebeuren. De slang met de twee koppen, die uit het ei kroop bij De Oliemeulen in Tilburg, viert heel binnenkort zijn vijfde verjaardag. Dat is voor zo'n rare snuiter een hele prestatie.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Het tweekoppige monster (monstertje) uit Tilburg doet het heel goed. "Wonder boven wonder, hij leeft nog steeds", zegt Sjef van Overdijk van de Oliemeulen. "Het dier functioneert prima en wat mij betreft kan de slang nog wel zo'n vijf tot tien jaar mee." Wereldwijd zijn er maar een paar tweekoppige slangen, die ouder zijn.
Hij heeft wel een beperkingDe tweekoppige slang is een zogeheten rattenslang die wel anderhalve meter lang kan worden. Die in Tilburg is in alles afwijkend, ook in zijn lengte. "Na vijf jaar is het dier wel aan de kleine kant, wat kan duiden op een beperking. Maar desondanks functioneert hij goed en vertoont geen symptomen van pijn." Bij de Oliemeulen werd al eerder een tweekoppige slang geboren. Die boreling uit 2002 overleefde het niet omdat die niet zelfstandig kon eten.
[youtube:body:https://youtu.be/ZxmqzLTQ9no]Links maakt ruzie met rechtsDe bijna jarige is wel gulzig: sterker nog, links maakt ruzie met rechts. "Dus als de ene slangenkop denkt ik heb wel honger maar simpelweg niet op jacht kan gaan naar voedsel omdat hij vast zit aan die ander, dan haalt hij het simpelweg uit de bek van z'n maatje. En da's wel een dingetje", zegt Van Overdijk.
Verjaardagstaart Voor de vreemdste bewoner van De Oliemeulen is al een taart besteld. "Een taart met twee koppen. Want het is toch wel heel bijzonder." Het eerste lustrum wordt begin juli gevierd. En een extra muisje zit er ook wel in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.