Video

Zware onweersbuien houden aan: zevende dag op rij kans op wateroverlast en grote hagelstenen

2 juni 2016 om 12:21
nl
Voor de zevende dag op rij kan het in Brabant tot zware onweersbuien komen met kans op wateroverlast, grote hagelstenen en windstoten. Opnieuw worden de zwaarste buien in de middag en avond verwacht in het oosten van onze provincie. Er kan lokaal 20 tot 50 millimeter regen vallen. Ook waarschuwt het KNMI voor blikseminslag. "Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen."
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Tijdens de avondspits en in de avond is het dus weer oppassen voor aquaplaning en kunnen wegen lokaal onbegaanbaar worden. Ook vrijdag worden zware buien verwacht, dan waarschijnlijk ook in het westen van Brabant.
ZIE OOK: Nederlands klimaat wordt komende jaren extremer: ‘Onweersbuien vaste prik in zomer’
WateroverlastDe aanhoudende buiigheid wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een lagedrukgebied gevuld met warme, onstabiele en vochtige lucht. Dat zorgt voor buien die vanuit Duitsland binnendrijven of spontaan boven ons land ontstaan, aldus Weeronline.
De weergoden zijn Brabant al de hele week niet goedgezind. Veel plaatsen hebben of hadden te maken met wateroverlast. Op meerdere plaatsen in het zuidoosten viel in een week tijd meer dan 100 millimeter regen. De brandweer rukte woensdag 250 keer uit in het oosten van Brabant.
ZIE OOK: Weer veel wateroverlast door noodweer, Alphen, Asten, Baarle, Geldrop, Riel en Waalre getroffen
Kelders onder waterIn Geldrop liep een partycentrum zelfs helemaal onder water na zware regenval. In Asten, Someren, Deurne en Maarheeze kwamen straten en kelders onder water te staan. In een strook tussen Asten en Venray viel in korte tijd 70 tot 80 millimeter regen, meer dan normaal in heel juni wordt gemeten, aldus weerbureau Weeronline. De buien gaan in sommige gevallen gepaard met onweer en hagel.
De politie in Eindhoven liet weten het enorm druk te hebben met meldingen van wateroverlast. Ze riep mensen op om niet onnodig met auto's door ondergelopen straten te rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!