Busrit naar Efteling al avontuur op zich: veiligheidsregels veelvuldig overtreden

2 juni 2016 om 10:21
nl
Ontbrekende noodhamers, noodluiken die niet in orde waren of een chauffeur die niet medisch gekeurd was. Een greep uit de overtredingen die Inspectie Leefomgeving en Transport tegenkwam tijdens een controle van touringcars bij de Efteling in Kaatsheuvel. Zo blijkt het ritje naar het attractiepark al een avontuur op zich.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

In totaal werden dinsdag veertig touringcars gecontroleerd. Bij twaalf Nederlandse en twee Belgische bussen waren dingen mis. In acht gevallen kon zelfs de veiligheid van de passagiers in het geding komen, aldus de inspectie.
BoeteVan een bus moesten twee banden ter plekke vervangen worden, omdat ze te glad waren. En een busmaatschappij had niet eens een vergunning om te mogen rijden en moest het vervoer staken. Verder werd niet aan de rij- en rusttijden gehouden. De chauffeurs kregen in veel gevallen een bekeuring of een waarschuwing.
De actie bij de Efteling vond tegelijk plaats met controles bij de attractieparken Plopsaland in België en Centre Douanier Luxembourg-Howald in Luxemburg. Het was de vijfde keer sinds vorig jaar dat de drie landen samen een grote controle uitvoerden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.