Video

Koningin Máxima opent Singularity University in Eindhoven [FOTO'S]

2 juni 2016 om 20:57 • Aangepast 21 november 2020 om 09:55
nl
Met behulp van drones opende Koningin Máxima donderdag in Eindhoven de eerste vestiging van de Singularity University buiten de Verenigde Staten. De denktank combineert allerlei hoge technologie om grote wereldproblemen aan te pakken. Studenten, wetenschappers en ondernemers werken er samen aan de toekomst.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De Singularity University (SU) is acht jaar geleden opgericht in het Amerikaanse Silicon Valley. Het instituut houdt zich bezig met voedsel, schoon water, energie, onderwijs en zorg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

WereldproblemenVia studieprogramma's, congressen en workshops brengt de SU ondernemers, wetenschappers en studenten bij elkaar om na te denken over oplossingen van wereldproblemen. Daarmee is meteen duidelijk dat het woord 'universiteit' wat misleidend is, want het instituut is er zeker niet alleen voor studenten.

Wachten op privacy instellingen...

PubliekDe Nederlandse vestiging van de Singularity University op Strijp-S richt zich op mobiliteit, agrifood, water en gezondheid. In Eindhoven is bijvoorbeeld een auto te zien die rijdt op mierenzuur, er zijn drones die gebruikt worden voor het opsporen van mijnen, er is kweekvlees en de eerste famlieauto op zonne-energie, de Stella Lux, is er.
Publiek kan er zaterdag 4 juni van twee uur 's middags tot zes uur 's avonds rondkijken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.