Lekkage bij regionaal archief Tilburg, dicht voor bezoekers

2 juni 2016 om 14:36
nl
Het Regionaal Archief in Tilburg is dicht door lekkages. Volgens een woordvoerster zijn de archiefstukken gelukkig droog gebleven en niet beschadigd geraakt. Het lekt in het openbare gedeelte waar bezoekers kunnen komen. "Met man en macht wordt gewerkt aan het herstel van plotseling opgetreden gebreken. Dit brengt veel overlast met zich mee", zo staat op de website van het archief.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De medewerkers hebben opblaaszwembadjes onder de lekken geplaatst. Dat is op twee plekken. Ook zijn tafels en computers aan de kant geschoven, zodat ze niet nat worden. "Het is onder controle", zo laat een woordvoerster weten.
De deuren van het monumentale gebouw zijn voorlopig gesloten voor bezoekers. Hoe lang de sluiting gaat duren, is niet duidelijk. Het archief is gevestigd aan het Kazernehof in de bijgebouwen van een voormalige textielfabriek waarvan de schoorsteen nog steeds overeind staat.
GebrekenHet complex ligt middenin de binnenstad van Tilburg. Het is mooi zo'n oud industrieel gebouw, maar zoals de organisatie van het archief zegt: "Helaas komt ouderdom ook voor gebouwen met gebreken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.