Geen award voor afwassende agenten: Stichting hulpverlener van het jaar vraagt uitstel betaling aan

2 juni 2016 om 16:48
nl
Hoe zuur kan het zijn. Ben je genomineerd voor een grote waarderingsprijs, vraagt de stichting daarachter een dag voor het grote gala uitstel van betaling aan. Een teleurstelling voor de twee Eindhovense agenten Stan en Jeroen. Ze waren één van de kanshebbers op de titel hulpverlener van het jaar. Het gala zou vrijdag plaatsvinden.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De Stichting Hulp voor Hulpverleners, die het gala ieder jaar organiseert, vroeg donderdag uitstel van betaling aan. Het gala ‘Hulpverlener van het jaar’ van vrijdag is daarom geannuleerd. Alle andere activiteiten zijn per direct tijdelijk gestopt of beëindigd.  
Met spoed naar ziekenhuis'Na vijf jaar inzet voor hulpverleners is de stichting helaas genoodzaakt uitstel van betaling aan te vragen vanwege het uitblijven van toegezegde steun en financiering van de overheid', laat de stichting weten in een persverklaring.
De politie-agenten Stan en Jeroen waren één van de grote kanshebbers op de titel. Een foto van hen ging de wereld over toen ze in november vijf jonge kinderen hielpen in Woensel-Noord, waar een vrouw een hypo had gekregen. Ze had een te laag bloedsuiker. De moeder van het gezin werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Finale tegen brandweerDe agenten maakten voor de kinderen broodjes gebakken ei en daarna deden ze de afwas. Daarvan maakten ze een foto en die zetten ze op Facebook. De post ging viral.
De Eindhovense agenten zouden het in de strijd om de titel opnemen tegen drie brandweermannen uit IJmuiden die op een heldhaftige manier een visser redden die was weggezakt in een berg stuifzand. De winnaar van de award zou vrijdagavond bekendgemaakt worden tijdens de internationale vakbeurs eRIC in Twente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.