Thérèse Hiwat uit Tilburg met meerdere messteken gedood - Omroep Brabant

Thérèse Hiwat uit Tilburg met meerdere messteken gedood

2 juni 2016 om 16:57 • Aangepast 21 november 2020 om 09:55
nl
Thérèse Hiwat, die ruim een jaar geleden dood werd gevonden in haar flat in Tilburg, kwam door een groot aantal messteken om het leven. Dit werd donderdag bekend tijdens de rechtszaak tegen de 20-jarige Tilburgse verdachte. Deze verdachte, A., zou in december nog een bewoner van dezelfde flat hebben aangevallen met een mes.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Tot nu toe heeft het Openbaar Ministerie en de politie nooit bekendgemaakt hoe Hiwat om het leven kwam en wat zich destijds in de flat aan de Bartokstraat heeft afgespeeld.
Nog een aanval met mesVerdachte A. woonde in hetzelfde flatgebouw als Hiwat. Tijdens de zitting bleek dat hij waarschijnlijk meer op zijn kerfstok heeft. Hij brak in december ook in bij een ander appartement in hetzelfde complex aan de Bartokstraat. Toen bond hij de bewoners van die flat, een ouder Turks echtpaar, vast in hun slaapkamer. Hij zou de mannelijke bewoner ook hebben aangevallen met een mes. Het slachtoffer werd in zijn rug gestoken. De oudere man overleefde de aanval.
A. ontkent dat hij Hiwat heeft doodgestoken. Zijn advocaat vroeg de rechter donderdag A. voorlopig vrij te laten. "Hij is onschuldig", verklaarde hij. De rechter vindt dat er genoeg bewijsmateriaal is om A. langer vast te houden. Zo werd er bloed van Hiwat op de jas van A. gevonden.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

De verdachte was donderdag ook in de rechtbank aanwezig. Het ging om een proformazitting waarbij onderzoekswensen worden besproken. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet bekend. De volgende proformazitting is gepland op 11 augustus.
Zachtaardige vrouwThérèse Hiwat stond bekend als een lieve, zachtaardige vrouw. "Ze had geen vijanden, was beleefd en ietwat verlegen", zei een nicht van Thérèse kort na het overlijden van haar tante. De vrouw heeft jaren in het onderwijs gewerkt en was, zo zeggen bekenden van Thérèse, een voorbeeld voor velen. De Welzijns Groep Surinamers Brabant organiseerde vorig jaar in mei een stille tocht voor de Tilburgse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.