Video

Erik van Loon gaat voor overwinning in ELE Rally

2 juni 2016 om 19:01
nl
Erik van Loon is de belangrijkste Brabantse troef tijdens de ELE Rally, die vrijdag en zaterdag rond Eindhoven en Helmond wordt gereden. "Ik ga voor de overwinning", zegt de inwoner van uit Riethoven.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Toch is Van Loon de Rally van vorig jaar nog niet vergeten. Toen ging het op de eerste dag, vrijdag, al direct mis voor de Brabander. Hij had last van technisch ongemak, waardoor de titelkansen snel waren verkeken. Dit jaar staat hij met dezelfde auto, de Subaru Impreza WRC S14, aan de start.
Betrouwbare auto"Het is gewoon een betrouwbare auto, waar ontzettend veel techniek aan zit. Dus kan er ook veel aan stuk. Het kan altijd een keer net verkeerd uitvallen." Daar gaat Van Loon voor dit weekeinde natuurlijk niet van uit.
De belangrijkste concurrent van Van Loon is op voorhand Dennis Kuipers. Kuipers heeft aan wedstrijden om het wereldkampioenschap rally meegedaan en kent dus de klappen van de zweep.
Agenda komt nooit uit"Als Dennis geen fouten maakt en zijn auto blijft heel, wordt het lastig om hem te kloppen. Maar je weet ook in deze sport dat er als er op voorhand al een agenda is, dan komt die agenda nooit uit."
De ELE Rally gaat over zeventien proeven en is de komende dagen volop te volgen via www.omroepbrabant.nl/elerally en onze app.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.