Broers probeerden een auto met twee agenten te rammen: vier jaar celstraf voor poging tot doodslag

12 juli 2017 om 18:20
nl
Drugscriminelen Martin en Koos R. gaan vier jaar de cel in en mogen twee jaar niet autorijden, omdat ze een auto met twee agenten probeerden te rammen tijdens een wilde achtervolging door Lith en Maren-Kessel. De twee zijn volgens het gerechtshof in Den Bosch allebei schuldig aan poging tot doodslag.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De broers reden in oktober 2014 ieder in hun eigen auto het woonwagenkamp in Lith af en werden gevolgd door een auto. Ze wisten niet dat het om twee agenten ging, omdat ze niet in een dienstwagen reden. Het tweetal lieten weten bang te zijn voor een liquidatie en dat ze er daarom vandoor gingen.

De agenten gingen achter de broers aan. De mannen kregen ook een stopteken, maar negeerden dat. Martin R. ging voor de agenten rijden om zo te voorkomen dat zijn broer werd aangehouden.

Proberen te botsen
Hij stuurde zijn auto recht op de auto met de agenten af, terwijl die 80 kilometer per uur reed. Dat gebeurde op een weg met veel bomen. De agenten konden een botsing voorkomen door zelf uit te wijken. Koos R. probeerde de agenten van de weg te drukken of af te snijden. Ook spoot hij pepperspray in het gezicht van een van de agenten.

ZIE OOK: Crimineel Koos R. vrijgesproken van poging tot doodslag op agenten, broer Martin wel veroordeeld

Koos R. vormde in de jaren negentig met Johan V. (de Hakkelaar) de leiding van een drugsbende die grote partijen hasj naar Europa en Amerika smokkelde. De rechtbank veroordeelde hem in 2015 tot een maand celstraf voor de wilde achtervolging, omdat die vond dat hij niet schuldig was aan poging tot doodslag. Het hof dus wel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.