Video

Water tot aan plafond van parkeerkelder in Boxmeer na hoosbui: 'Alles kan naar de vuilnisbelt'

2 juni 2016 om 23:06 • Aangepast 21 november 2020 om 09:54
nl
Een enorme hoosbui zette de parkeerkelder van supermarkt Jan Linders in Boxmeer donderdagavond volledig onder water. Het water stond tot aan het plafond. “Alles wat in de garage staat, kan zo naar de vuilnisbelt”, verzucht een man die boven de supermarkt woont.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Helaas staat mijn auto in de parkeergarage. Het is verschrikkelijk”, vertelt de man tegen onze verslaggeefster. “En niet alleen de auto, maar ook twee elektrische fietsen en spullen in de kelderboxen staan onder water. Alles kan zo naar de vuilnisbelt.”
Een ander kwam boodschappen doen bij Jan Linders en had zijn auto even in de parkeergarage gezet. "Ik zat aan de overkant nog even een frietje te eten toen het begon te plenzen. Ik was te laat bij de garage. Ik heb m'n auto nodig voor m'n werk dus daar kan ik morgen niet heen."

Wachten op privacy instellingen...

LeegpompenIn de garage staan waarschijnlijk acht auto's. De brandweer is druk bezig met het leegpompen van de parkeerkelder. Volgens een brandweerman kan dat nog uren duren. "Toen de garage vorige keer vol stond hebben we er twaalf uur over gedaan om hem leeg te pompen. Nu staat hij nóg voller, dus zal het nóg langer duren." Burgemeester Karel van Soest hielp met het afzetten van de garage.

Wachten op privacy instellingen...


De parkeerkelder aan de Koorstraat liep in 2009 ook vol met water door noodweer. Toen stonden er zo'n twintig auto's geparkeerd. In Boxmeer viel in een paar uur tijd zo’n zestig millimeter regen. Dat is net zoveel als normaal gesproken in de maand juni valt.
Niet alleen de parkeergarage liep vol, ook de huizen van veel mensen die er omheen wonen hadden wateroverlast. "Gelukkig had ik visite en konden we dus met drie man tegelijk het water buiten scheppen, anders was het me nooit gelukt", zegt een bewoonster. Haar broek is tot aan haar knieën nat.
Bootje varenEen ander staat het water zijn schuur uit te vegen. "We blijven maar gewoon positief, iets anders zit er niet op. En als het weer begint te regenen dat moet ik maar gewoon in een bootje gaan zitten in m'n woonkamer denk ik."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.