Video

Tennisvereniging De Lobbelaer uit Zevenbergen trots op 'hun' Bertens: 'Geweldig wat daar gebeurt'

3 juni 2016 om 00:19
nl
Trots zijn ze bij Tennisvereniging De Lobbelaer in Zevenbergen dat 'hun' Kiki Bertens donderdag de halve finale van Roland Garros heeft bereikt. Al sinds 2010 vertegenwoordigt Bertens de tennisclub uit Zevenbergen in de Nederlandse competitie. "We leven allemaal verschrikkelijk mee met Kiki. Het is echt geweldig wat daar gebeurt", aldus teammanager Marc Adan van De Lobbelaer.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Bertens versloeg in de kwartfinale de als achtste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky in twee sets: 7-5 en 6-2. In de halve finale moet Bertens het opnemen tegen titelhoudster Serena Williams.
Van eredivisie naar halve finale Roland GarrosHet is snel gegaan met de tennisster van De Lobbelaer. Precies één jaar geleden speelde ze nog een competitiewedstrijd voor de club uit Zevenbergen. Ze versloeg toen de onbekende Bulgaarse Aleksandrina Naydenova van de Haagse tennisclub Leimonias.
Een jaar later staat ze in de halve finale van een Grand Slam. Kelly Versteeg, tennisster en clubgenote van Kiki, is onder de indruk."Het is fantastisch, echt ongelofelijk. We proberen iedere wedstrijd te volgen, maar vandaag stonden we zelf op de baan. Maar na de wedstrijd kijken we meteen hoeveel het staat. We zijn supertrots op haar."
Aandacht verdelenTerwijl Bertens zich in Parijs naar de halve finale knokte, speelde haar club uit Zevenbergen op hetzelfde tijdstip een eredivisieduel met LTC Leeuwenbergh. De aandacht moest dus verdeeld worden tussen Bertens op tv en het spektakel op de twee gravelbanen van De Lobbelaer.
Dat betekende pendelen tussen de kantine waar de wedstrijd live te zien was en de gravelbanen. "Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat de aandacht meer uitgaat naar de wedstrijd hier op de baan", bekende Adan.
LandstitelDe Lobbelaer kon het goede voorbeeld van haar eigen Bertens donderdag niet volgen. Het duel met Leeuwenbergh eindigde in een gelijkspel. De Lobbelaer speelt komend weekend om de landstitel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.