Willem II-fans pesten NAC-supporters met grappige spandoekactie

3 juni 2016 om 13:00 • Aangepast 21 november 2020 om 09:53
nl
Fans van Willem II hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in Breda een ludiek actie uitgevoerd. Via verschillende spandoeken herinnerden ze op humoristische wijze de NAC -supporters er aan dat niet de Bredase club, maar Willem II komend seizoen weer in de eredivisie speelt. In een tweeluik wonnen de Tilburgers onlangs de finale van de play-offs van NAC.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Derby's tussen Willem II en NAC zijn altijd beladen. In de loop der jaren zijn er over en weer dan ook heel wat ludieke acties geweest. Rond de twee duels, eind mei tijdens de play-offs, was nog meer spanning, de inzet was namelijk een plek in de eredivisie.
Grappige spandoekenHoewel NAC de eerste wedstrijd won, trok Willem II uiteindelijk aan het langste eind door in Tilburg de Bredase club te verslaan. Dat betekende feest in Tilburg en een overwinning die niet snel vergeten zal worden. En dat peperen de Willem II-fans de NAC'ers maar al te graag in. Met grappige spandoeken is dat in ieder geval donderdagnacht gebeurd.
'Falkenburg Park'In de beslissende wedstrijd in Tilburg was Erik Falkenburg met twee goals de grote man bij Willem II. Juist Falkenburg, de speler die overkwam van NAC. Via een spandoek in het Bredase Valkenberg park werd het de NAC-fans nog even ingewreven. De Tilburgse supporters doopten het donderdagnacht om in het 'Falkenburg Park'.

Wachten op privacy instellingen...

Daarnaast werden er verschillende spandoeken opgehangen op viaducten van en naar Breda. Via Twitter reageren de meeste NAC-fans sportief.

Wachten op privacy instellingen...

Maar er wordt ook getwijfeld aan de authenticiteit van de foto's.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.