Robert Braber tekent voor twee seizoenen bij Helmond Sport

3 juni 2016 om 13:36
nl
Robert Braber speelt de komende twee seizoenen bij Helmond Sport. De middenvelder heeft vrijdag een contract getekend tot 30 juni 2018. Braber kwam de afgelopen twee jaar uit voor Willem II, maar kreeg in Tilburg geen nieuw contract.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Robert Braber speelde aan begin van zijn carrière al twee jaar bij Helmond Sport. De speler is blij met zijn contract.
Vertrouwen van de trainer“Ik ben trots om terug te keren bij Helmond Sport. Het is toch de club waar ik mijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal heb gespeeld. Ik ben Helmond Sport altijd met extra belangstelling blijven volgen. Daarnaast heb ik uit de gesprekken met Roy Hendriksen veel vertrouwen gekregen. Dat waren voor mij belangrijke redenen om een contract te tekenen”, zo zegt Robert Braber.
Na de winterstop van het seizoen 2004/2005 kwam Braber op huurbasis van Excelsior naar Helmond Sport. Daarna kwam hij nog uit voor Excelsior, FC Ingolstadt 04, RKC Waalwijk en Willem II. In totaal kwam hij tot 182 wedstrijden in de eredivisie.
'Belangrijke pion'“Met zijn leeftijd en ervaring zal Robert, zowel binnen als buiten het veld, een belangrijke pion voor ons zijn", zegt Hendriksen, hoofdtrainer van Helmond Sport. 'Hij kan een goede verbinding vormen tussen de spelersgroep en technische staf. Wij zien Robert als een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook uit de voeten in de spitspositie.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.