Drama in Boxmeer: twee huizen verzakt en onbewoonbaar door extreme regenval

3 juni 2016 om 20:00 • Aangepast 21 november 2020 om 09:53
nl
Een drama voor de eigenaars van twee huizen in Boxmeer. De woningen zijn door de extreme regenval van donderdagavond onbewoonbaar geworden. "Ja, ik laat het het maar over me heen komen, anders wordt het een nog moeilijker verhaal, denk ik", zegt bewoner Bram Burgers. Het fundament onder zijn huis is door het water weggeslagen en is sindsdien aan het verzakken.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Ze konden donderdagnacht niet thuis slapen en wanneer ze weer terecht kunnen in hun woning aan de Tuinfluiter is nog maar de vraag. De grond onder en rondom hun huizen kon de gigantische hoeveelheid regen donderdagavond niet aan.
'Druk van het water te groot'Burgers: “De druk van het water is te groot geworden. Hierdoor sloeg het fundament weg onder de twee huizen en kon het water via de kruipruimte het huis binnen komen. Ik heb nog wel de tuindeuren open gezet om het water weg te laten lopen, maar er was gewoon weinig aan te doen. Beide huizen gingen daarop verzakken. Er is zand aangevoerd om de zaak te stabiliseren en de brandweer is vannacht zelfs nog teruggekomen om de huizen verder leeg te pompen.”

Wachten op privacy instellingen...

'Het wordt steeds erger'Maar het kwaad was inmiddels geschied en de ellende is gebleven, zo vertelt Burgers. “De voorgevel is ontwricht en het huis is nog steeds aan het zakken. Je kunt de scheuren in de muren zien. Het wordt eigenlijk steeds erger. Beide huizen zijn onbewoonbaar verklaard.”
De bewoners mogen alleen onder begeleiding van onder anderen verzekeringsexperts nog binnen. “Om foto’s te maken en wat laatste spulletjes mee te nemen. Er wordt nu bekeken hoe groot de schade is en hoe die het best kan worden verholpen. De afgelopen nacht zijn we goed opgevangen en konden we terecht in Hotel Riche, in het centrum van Boxmeer.“
Burgemeester komt kijkenBurgemeester Karel van Soest kwam hoogstpersoonlijk een kijkje nemen. Ook hij vindt het vooralsnog onverantwoord dat de mensen naar binnen gaan. “Ik hoop dat het allemaal zo snel mogelijk gerepareerd kan worden, want deze situatie is te dreigend”, aldus Van Soest.
De burgervader was donderdagavond ook bij de winkel van Jan Linders waar een parkeerkelder onder water was gelopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.