Video

Oosterhoutse gehandicapte boos na bezoek Ziggo Dome: show van Armin van Buuren niet te zien

3 juni 2016 om 18:04
nl
Annemarie Verbunt had erg veel zin in het concert van Armin Van Buuren in de Ziggo Dome in Amsterdam een maand geleden, maar het liep allemaal anders dan verwacht. Bij het dancefeest was geen rekening gehouden met rolstoelgebruikers.
Profielfoto van Kantelberg Anouk
Geschreven door
Kantelberg Anouk

Verbunt heeft de spierziekte SMA en is afhankelijk van haar rolstoel. Ze is een groot liefhebber van dancemuziek en had gehoopt een mooie show te zien. Bij aankomst kwam ze erachter dat dat niet ging gebeuren, want er waren geen plekken voor mensen in rolstoelen.
Aan haar voorbereiding lag het niet. “Ik had van tevoren contact opgenomen met de organisator en die vertelde dat er iets geregeld zou zijn.”
'Niet handig'Bij een gewoon concert kan Verbunt terecht op een speciaal platform voor rolstoelers of het balkon van de concertzaal, maar dat was er niet bij dit dancefeest. Toen ze een medewerker van de Ziggo Dome aansprak, kreeg ze tot haar verbazing te horen dat het ‘niet handig is dat ze in een rolstoel naar een dancefeest wilde’.
“Ik kan misschien niet dansen, maar ik kan wel genieten van de muziek en de show”, lacht Verbunt. Pas de volgende dag zag ze wat ze gemist had. “Ik heb daar alleen maar een trompettist gezien, maar bij vrienden op foto’s zag ik allemaal dansers en een hele lichtshow.”
Achterin de zaalTijdens het concert is Verbunt anderhalfuur in de weer geweest om een goede plek te vinden. “De Ziggo Dome heeft wel een balkon, maar die was gereserveerd voor genodigden. Daar mocht ik dus niet op. Op een gegeven moment heb ik maar achterin de zaal plaatsgenomen en daar genoten van alleen de muziek."
Verbunt besloot de volgende dag organisator Alda Events een bericht te sturen over haar ervaringen. Het duurde ruim vier weken voor voor ze iets terugkreeg. “Pas toen ik mijn verhaal had gedaan op Facebook en ook contact had gezocht met de krant, kreeg ik respons.”
Meedenken over protocolAlda Events bood haar aan het concertkaartje te vergoeden en heeft beloofd dat als Armin van Buuren de volgende keer in het land is, ze daar zonder problemen heen mag. “Ik heb ook gevraagd om een gesprek. Daar reageerden ze heel positief op.”
Verbunt mag nu van Alda Events meedenken met een protocol voor bezoekers in een rolstoel tijdens dancefeesten. “Wat dat betreft is het toch nog een positieve ervaring”, zegt Verbunt. “Maar ik denk voortaan wel twee keer na voor ik me weer aan een dancefeest waag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.