Follow the Sun: vijf tips voor een heerlijk zomers weekeinde

3 juni 2016 om 16:56
nl
Regen, regen en nog eens regen. Daarmee is de afgelopen week wel samengevat. Maar de Reinier van den Bergen-en van deze wereld voorspellen een zomers weekeinde. Dus gooi die poncho en het gele regenpak maar in een hoek en trek erop uit. Omroep Brabant geeft je alvast vijf zonnige tips!
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Zwaaien en zwieren in BredaReuzenrad, Turbopolyp, rupsbaan en zweefmolen. Op het Kasteelplein, Grote Markt en Park Valkenberg in Breda staat dit weekeinde een nostalgische kermis opgesteld, aangevuld met straatartiesten. Dat wordt zwaaien en zwieren in de Bredase binnenstad.  
Flying DutchDancefestival The Flying Dutch wordt ook dit jaar in Brabant gehouden. Een groot aantal wereldberoemde dj’s treedt op één dag op drie verschillende plekken in ons land op. Behalve op het E3 Strand in Eersel doen onder andere Tiësto en Hardwell het Olympisch Stadion in Amsterdam en Rotterdam Ahoy aan.
Wapengekletter in Den BoschWapengekletter, goudsmeden, touwslagers en spijzen uit de middeleeuwen. De binnenstad van Den Bosch staat dit weekeinde weer in het teken van Jheronimus Bosch. Een marktplein vol historische vermaak. En… vergeet uw maliënkolder niet aan te trekken.  
‘Peddelen’ in een DrakenbootHet weer nodigt uit om verkoeling te zoeken aan het water, bijvoorbeeld aan de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Daar is dit weekeinde het tweede Drakenbootfestival. Teams nemen het in originele Chinese drakenboten tegen elkaar op.
Schaap en Scheer FestijnHeeze staat zondag in het teken van schapen. Schaapsherders brengen 250 schapen van de Strabrechtse Heide naar de Kapellerput. Daar worden de schapen onder meer ontdaan van hun warme vacht.
Festival van het levensliedDe Paleisring in het centrum van Tilburg is het decor voor het Festival van het Levenslied. Onder meer Marianne Weber, Corry Konings, René Schuurmans, Rob de Nijs en Django Wagner treden op. Uiteraard klimt ook de plaatselijke ster Roy Donders nog even het podium op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!